Gratis parkour x OCR event
28. April

Lørdag den 28. april klokken 11.00-12.30 afholder Street Movement et gratis træningsarrangement for OCR-løbere. Vi vil fokusere på parkourteknikker relevant for OCR. Det vil foregå på parkouranlægget på Amager Strandpark.

 

20160521_Copenhagen_305_1920px.jpg

Parkour & OCR

Parkour er en bevægelsesdisciplin der, ligesom OCR, arbejder med at overkomme forskellige mentale og fysiske forhindringer med fokus på effektivitet, fart og kreativitet.

Modsat OCR, handler pakour ikke "bare" om at kunne forcere forhindringerne, for at nå en målstreg hurtigst muligt. Det handler om hele tiden at forfine bevægelserne, og bevæge sig mere præcist, hurtigere, højere og længere, for dermed at kunne udfolde mulighederne og potentialet. Derfor bruger parkour-udøvere meget energi på processen, og på at nørde detaljerne i den enkelte teknik. På den måde lykkes det at gøre bevægelserne, og sammenkædningen heraf, så effektiv og flydende som muligt.

Dette har vi i Street Movement beskæftiget os med i +10 år og har derfor en stor indsigt i videreformidling af relevante teknikker, principper og træningsmetoder. Vores erfaring viser, at netop dette teknisk dybere niveau, har stor værdi for OCR atleter.
 

INDHOLD

Der vil være fokus på parkourteknikker, som har direkte overførselsværdi til OCR:

  • Wall-Runs (ifm. Big Wall m.m.)
  • Brachiation - arm- og skulderarbejde ifm. swing- og armgangs teknik (Monkeybar/Flying monkey mm.)
  • Fodplacering og Tic-tacs (fx. “Ninja jump” fra Toughest).
  • Climb ups, og muscle ups på mure (og f.eks. "Salmon ladder").
  • Vaults - effektiv passage af forhindringer.

Derudover kommer vi til at arbejde med andre, og mere grundlæggende færdigheder:

  • Risikohåndtering og relationen til frygt
  • Avanceret balance-arbejde - også under stress!
  • Fokus og præcision
  • Traversering og klatreteknik

Alternative undervisningsmuligheder

   Klik på billedet for at læse mere om Seasons

Klik på billedet for at læse mere om Seasons

Instruktører

Oliver
Thorpe

Oliver har deltaget i Ninja Warrior i Danmark hvor hans parkour teknikker har givet gode resultater.

Olivers parkour niveau absolut blandt den internationale elite.

Peter
Mollerup

Peter har i en længere periode beskæftiget sig med mulighederne ved at træne OCR-løbere i basale parkourteknikker for at forbedrer deres performance og målbare resultater.


Vores Research

Vores tests af konceptet viser en klar forbedring og teknisk forståelse, hos alle de indvolverede OCR-atleter. Alle OCR udøvere, uanset niveau, kan få et positivt udbytte ud af, at supplere deres træning med at gå i dybden med de basale parkourteknikker.

Vi har over 10 års erfaring med parkour som bevægelsesdisciplin og vil i dette projekt dele ud af vores viden og erfaringer omkring vores bevægelsesform, og hvordan den praktiske applikation af parkour, kan øge performance-niveauet ifm. obstacle course racing.

Se en række af de teknikker, som vi kommer til at arbejde med i forløbet.