Om Kampagnen  

Idéen om kampagnen 'DRIK VAND' er udsprunget af et brændende ønske om at tilbageerobre gaden og vores aktivitet - at vriste os fri af et forskruet og hyperkommercielt mediebillede. Fokus skal flyttes tilbage hvor det hører hjemme, nemlig på aktiviteten, kunsten og bevægelsen - og på respekt for os selv og vores omgivelser, med kroppen som det fantastiske og værdifulde instrument som den er.

'Drik Vand' er inspireret af forskellige lignende tiltag fra andre steder i verden, og er støttet af Den Nationale Platform for Gadeidræt.

Drik Vand Spot Crawl - Gadeidrættens Dag 2016
Fotos af Andy Day -
Kiell.comWater Skull Screensaver!

Vis din support - hent din smartphone screensaver her:

White 750x1334px
Black 750x1334px
Blue 750x1334px


Kroppens energiproduktion sker i flydende miljøer, derfor behøver blodet, musklerne og organerne alle sammen vand for at kunne arbejde optimalt.  I Danmark har vi rent og lækkert drikkevand direkte ud af vores haner.


Kroppens energiproduktion sker i flydende miljøer, derfor behøver blodet, musklerne og organerne alle sammen vand for at kunne arbejde optimalt.

I Danmark har vi rent og lækkert drikkevand direkte ud af vores haner.


1 ud af 9 mennesker i verden har ikke adgang til rent vand.

Det svarer til 750 mio. mennesker, eller 134 gange Danmark's befolkning.

-læs mere på Water.org


Kvalitetskravene til postevand er meget højere og skrappere end til flaskevand.

Flaskevand er en enorm miljøbelastning. Energi-forbruget til produktion og distribution af flaskevand er op imod 500 gange højere end til produktionen af drikkevand - og bagefter skal flaskerne bortskaffes.


'DRIK VAND' er støttet af den Nationale Platform for Gadeidræt

'DRIK VAND' er støttet af den Nationale Platform for Gadeidræt

'DRIK VAND' sætter fokus på sammenhængen mellem sundhed, sund livsstil og vores dagligdags træning rundt omkring på gaderne. 
 

Ambitionen er, at inspirere til at vælge postevand, frem for alt muligt andet, i forbindelse med træning og udøvelsen af fysisk aktivitet. Ideen med kampagnen 'DRIK VAND' er derfor at skabe et naturligt, sundt og kritisk alternativ til det gængse mediebillede af gadeidrætten som "ekstrem”. Det vi gør er ikke ekstremt. Tværtimod er det meget kontrolleret, velovervejet og i bund og grund lige så naturligt som vand. Det kan se ekstremt ud fordi det bevægelsestekniske niveau ofte er meget højt, men vi når udelukkende dertil gennem glæde for det vi laver og meget stor respekt for vores krop og dens begrænsninger. 

Det er ikke det billede som medierne normalt viser, og det vil vi lave om på! Igennem meget bevidst at udvælge vores idéer koncepter og motiver, vil vi løfte billedet af vores dagligdag og disciplin op på et langt mere realistisk og korrekt niveau. På den måde kan vi være med til at formidle en ægte forståelse af vores disciplin, og sikre en sundere og mere langtidsholdbar udbredelse af bevægelsesformen.
 

Det handler ikke kun om kroppen, og ikke kun om os - miljøet og vores planet har også brug for vores omsorg!

I Danmark og mange andre lande har vi heldigvis stadig adgang til rent drikkevand direkte fra vores haner. Alligevel slæber vi danskere mere end 139.000.000 liter flaskevand med hjem fra butikkerne hvert år. Kvalitetskravene til postevand er meget højere og skrappere end de er til flaskevand, så der er absolut ingen grund til ikke at drikke det direkte fra hanen - det er endda stort set gratis! 

Desuden er produktionen af flaskevand en kæmpe belastning på miljøet. Sammenlignet med postevand koster produktionen af flaskevand 900 gange så meget CO2 pr. liter! Bagefter skal flaskerne bortskaffes, og denne bortskaffelse er langt fra optimal. Enorme mængder plasticaffald ender i vores verdenshave. Strømsystemer i Stillehavet gemmer eksempelvis på plasticaffald, der dækker et område svarende til Afrika. Affaldet tiltrækker dyr, der kvæles i plasticsuppen eller opkoncentrerer giftige stoffer i fødekæden. Det er ganske enkelt ikke i orden!
 

Budskabet er simpelt!

DRIK VAND. Det er et budskab som er meget simpelt og ligetil, og vi håber at så mange som muligt vil hjælpe os med at dele det! Der er rigtig mange andre i vores netværk som brænder nøjagtig ligeså meget for denne sag som os, og i den kommende tid vil vi tage direkte kontakt til mange af dem, i håb om at de har lyst til at være ambassadører for kampagnen.

Denne er blot den første fase for os - et slags pilot-projekt, om man vil. Vi har været heldige og priviligerede nok til, at Gadeidræt og Nordeafonden har støtte os og gjort denne fase mulig. Forhåbentlig bliver kampagnen så god, at den på sigt kan rodfæste sig hos andre af gadeidrættens discipliner, som et fælles projekt og budskab.  

Hold øje med denne side, vores nyhedsbrev og vores andre sociale medier som Facebook og Instagram, hvor vi vil løbende vil introducere og informere om kampagnens forløb, koncepter og tilbud!

Vi ses derude!


#DrikVand
#DRINKWATER
#POWEREDBYWATER
#GADEIDRÆT


 

Kursustilbud til skoler

Vi har allerede været på Vedbæk Skole, Rødovre Skole, Højdevangens Skole, Hummeltofteskolen og Kokkedal Skole - skal din være den næste?! 

Se udvalgte billeder ovenfor

PRAKTISK OM KURSERNE  I forbindelse med kampagnen tilbyder vi kurser til folkeskoler! Kurset omfatter en introduktion til kampagnen og dens vision - inkl. et fundamentalt naturvidenskabelig oplæg omkring indtagelsen af vand i sammenhæng med fysisk aktivitet - samt en parkour-workshop med Street Movement's undervisere.  Målsætningen er, at komme så langt omkring som overhovedet muligt, så hvis din skole kunne have interesse, så skriv til til os på  D   rikVand@streetmovement.dk   og skriv dig op til vores   nyhedsbrev  , så skal vi nok holde dig opdateret!


PRAKTISK OM KURSERNE

I forbindelse med kampagnen tilbyder vi kurser til folkeskoler! Kurset omfatter en introduktion til kampagnen og dens vision - inkl. et fundamentalt naturvidenskabelig oplæg omkring indtagelsen af vand i sammenhæng med fysisk aktivitet - samt en parkour-workshop med Street Movement's undervisere.

Målsætningen er, at komme så langt omkring som overhovedet muligt, så hvis din skole kunne have interesse, så skriv til til os på
DrikVand@streetmovement.dk
og skriv dig op til vores
nyhedsbrev, så skal vi nok holde dig opdateret!Drik Vand Event

Eventet blev afholdt søndag d. 1. November 2015.

Se Rumle Kjær's video fra eventet.